Poštovane kolege, dragi prijatelji,

Izuzetna mi je čast da Vas pozovem na Kongres fizioterapeuta sa međunarodnim učešćem koji po prvi put organizuje Fizioterapeutska asocijacija Srbije. Aktuelna pandemija je uticala na sve sfere našeg života, pa i na to da nas je “prinudila” da više puta odlažemo ovaj veliki događaj.

Fizioterapija je jedna od retkih medicinskih grana koja ima veoma širok dijapazon metoda i tehnika kojima može da interveniše u rešavanju izazova koji se postavljaju pred njene korisnike. U protekle dve godine pandemija izazvana Covid 19 virusom je ostavila puno nedoumica i nerazrešenih dilema u kom pravcu fizioterapija treba da se razvija.

Ukoliko krenemo od premise da je naša profesija bazirana na kontaktu sa klijentom, neminovno se postavlja pitanje kvaliteta usluge u uslovima kada smo primorani da se okrenemo alternativnim načinima pružanja istih. Da li je budućnost profesije upitna ili je njena veličina baš u tome da može da parira izazovima u različitim nepredviđenim okolnostima?

Iskustva kolega iz jedinica intenzivne nege govore u prilog tome da su fizioterapeutske tehnike i metode u velikom broju slučajeva doprineli bržem oporavku čak i najtežih pacijenata. Istraživanja koja su sprovedena na svetskom nivou dokazala su značaj i potvrdila mesto prvenstveno respiratorne, a potom i kardiološke, muskuloskeletne pa sve do rehabilitacije specifične za neurološke pacijente.

Kongres pod nazivom „Fizioterapija u korak sa vremenom“ pokušaće da da odgovor na dva ključna pitanja: koliko smo kao profesija spremni za izazove u vanrednim okolnostima i u kom pravcu se moramo razvijati kako bi kvalitet naših usluga ostao neupitan?

Kongres fizioterapeuta održaće se u Evropskoj prestonici kulture – Novom Sadu od 30. 9 – 2. 10. 2022. godine u prostorijama Privredne komore Vojvodine na Novosadskom sajmu. Za vas smo pripremili pored interesantnih uvodnih predavanja i nekoliko praktičnih radionica eminetnih stručnjaka.

Drago bi nam bilo da na predstojećem Kongresu predstavite rezultate svog stručnog rada, svoja dostignuća, nove veštine i tehnike, da razmenimo iskustva, a mi Vam kao tradicionalno dobri domaćini obećavamo nezaboravan boravak u Novom Sadu.

Nina Lačanski

Predsednica FAS-a


Teme kongresa:

1. Fizioterapija i nove tehnologije

2. Autorizovane tehnike u fizioterapiji

3. Kovid i postkovid rehabilitacija

4. Pristupi u tretmanu bola

5. Dečija rehabilitacija

6. Slobodne teme


Uputstvo za slanje radova možete pogledati OVDE.


Stručni odbor:

Dr Marija Trajkov,
profesor strukovnih studija

Msc Aleksandar Nikolić,
dipl. defektolog, viši fizioterapeut

Msc Angelka Pešterac Kujundžić,
somatoped, doktorand medicine sporta

Ljiljana Katunac,
strukovni fizioterapeut

Novica Bogdanović,
strukovni fizioterapeut


Organizacioni odbor:

Nina Lačanski

Jasmina Krivokuća

Nemanja Veličković


Visina kotizacije:

do 01.06. od 02.06. do 20.09.
Članovi FAS 80,00€ 100 €
Ostali 100,00 € 120 €
Studenti  30,00 €  30,00 €

Kotizacija uključuje:

Učešće u naučnom programu, posetu izložbenom prostoru, kongresni materijal, sertifikat o učešću, koktel dobrodošlice, kafe pauze, radni ručak, svečanu večeru*.

*Za studente u cenu kotizacije nije uključena svečana večera.

Sve cene su sa uključenim PDV-om. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan izdavanja profakture.


Upišite se za novosti

Loading