Fizioterapeutska asocijacija Srbije je dobrovoljna, nestranačka, nevladina, neprofitna, strukovna organizacija koja okuplja fizioterapeute. Osnovana je 3. 2. 2018. godine na inicijativu šestoro proaktivnih ljudi koji su prepoznali neophodnost osnivanja nove strukovne asocijacije koja će zastupati interese svih fizioterapeuta u Srbiji bez obzira na njihov stepen obrazovanja.

Već dugi niz godina naša profesija trpi veliki pritisak sa više strana. Profesionalno osvešćen i edukovan fizioterapeut može pružiti visoko kvalitetnu uslugu ukoliko mu se obezbede dobri uslovi za to. Broj pacijenata u našim ustanovama je daleko iznad propisanih normativa u svetu.

U naš delokrug rada bespravno se upliću druge profesije koje svoje uhlebljenje traže u fizioterapeutskim vodama. Sve ovo ima dalekosežne posledice na status struke.

Borbu protiv ovakvog marginalizovanja naše profesije moramo voditi svi zajedno, a ona mora biti organizovana, oštra i bez kompromisa. Zato nam je neophodna jaka nacionalna asocijacija koja će okupiti sve fizioterapeute u borbi za iste ciljeve.

Fizioterapeutska asocijacija Srbije želi da postane jaka i aktivna asocijacija koja će fizioterapeute Srbije okupiti u istom cilju – zaštita profesije, kvalitetna edukacija i borba za naše pravo da se bavimo svojim poslom po svetskim standardima.

Upišite se za novosti

Loading